Laman Webantu   KM2A1: 3221 File Size: 9.7 Kb *B1: Kesah 'Bapa Anjing', Anak-anak dan "Tuan Punya' Yg Memeliharanya!
By Amin Sapiro

15/11/2000 10:10 pm Wed

Amin Sapiro (Kesian tengok Nasib 'Lembu2 UMNO')

[Rencana Wak kali ini diwarnakan sedikit sahaja kerana Editor terpaksa offline segera. Walaupun begitu, jika diwarnakan nanti pitam pula mata membacanya kerana terlalu banyak karenah jijik keluarga binatang peliharaan si hidung panjang. - Editor ]


KESAH 'BAPA ANJING', ANAK-ANAK DAN 'TUAN PUNYA' YANG MEMELIHARANYA..!!

(Bah 1)

PERISTIWA yang mendedahkan perangai dan tingkah laku yang ditunjukkan oleh Polis Di Raja Malaysia (PDRM) sejak dua tahun lalu telah memberi manafaat besar kepada anggota mereka. Sekaligus Kementerian terbabit (KDN), menteri yang bertanggungjawab dan Perdana Menteri yang menjadi dalang mengarahkan semua tindakan dibelakang perbuatan anggota PDRM itu ikut terangkuh sekali.

Suatu Pembongkaran MEGA

Dua puluh tiga (23) juta rakyat Malaysia sudah mantap dalam hati untuk memberi satu label baru paling canggih kepada anggota PDRM. Sejak peritiwa di Jln Kebun itu, PDRM sudah dianugerah olehrakya satu jenama terbaru iaitu 'HAIWAN' atau 'BINATANG'.

Uhhhh.. alahai?!! Mereka yang pernah menjadi mangsa tahanan 'binatang-binatang' dan haiwan terlatih ini telah putus kata memanggil dalam hati mereka 'Babi sial haram jadah'. Mungkin kalau ikut kemarahan rakyat kalau 'Babi-babi: itu mati, tak payah disembahyangkan. Kerana masa hidup pun mereka tinggalkan solat keran asik membelasah rakyat saja!! KEPARAT!

Ini bersebab dari perbuatan dan tingkah laku DIPAMIRKAN, mereka layak dicap sebagai 'tidak bersopan', tidak berperikemanusiaan, punya tingkah laku cuma 'Syaitan dan Iblis' saja sebagai gandingan.

Manusia yang berhati perut saling tak tumpah seperti 'binatang' itu diumpamakan selingkuh haiwan yang tidak kenal siapa yang bakal jadi mangsa.

Mereka memaksa orang telanjang bogel dan bersuka ria menonton. Tak kira wanita atau lelaki. Ada laporan haiwan ini sanggup perah payudara wanita OKT dalam tandas. Ada ulamak termasyhur yang mereka ditelanjangbogelkan dalam lokap.

Mungkin emak-bapak, adik beradik mereka sendiri mereka sanggup membiarkan diperlakukan seperti binatang buruan - asalkan jangan dihadapan mata mereka! Itulah asas mereka 'cari makan'. Itu sama macam binatang, kan?

Budaya PDRM dan 'Saddis' Dr. M

Itulah macamnya budaya anggota PDRM dibawah pemerentahan Regim Mahathir yang didukung parti UMNO dan BN. Mereka memerentah negara dengan suara majoriti 2/3. Wah! Bukan main!!

Antara PDRM dan Dr. M sekonghkol secara continuum 'suka-sama-suka'. Bermula dari tuan-tuan besar yang menyematkan perlbagai pingat-bintang dan anugerah bergelar Tan Sri dan Datuk saling bertindihan - seperti Ketua Polis Negara (IGP) hingga 'anjing-anjing liar' yang merata ditepi jalan mengutip rasuah seringgit dua!! Mereka makan satu cembung!!

Rakyat sudah tidak hairan - memang itulah cara anggota PDRM mencari duit luar, cari makan menyara anak bini dan berfoya-foya berholiday ke pusat-pusat pelancungan dan pusat-pusat membeli belah seperti 'The Mall'.

Kita nampak, bukan sikit antara pegawai PDRM yang berumah besar bertaraf banglo mewah, dengan kereta Mercedez Benz 'mata belalang', Volvo, MBW atau Jaguar menjalar didepan rumah. Ehhh? wahhhh?!! Kepalang gah!!

Yang berpangkat rendah bergaji sekelumit pun tidak mahu pakai Proton Saga. Paling kurang HONDA Prelude atau PAGERO Pacuan 4-roda. Itu satu hal! Apa susah? Tahan lori tanah, motor kapcai lesen mati - bayar 3 ringgit, OK lah!! Apa susah? Tanggung beres!!

Lagi?.. Terbongkar

Rakyat sudah tahu - sejak Reformasi bangkit dan Pembangkang BA acapkali berceramah; maka terbertik pelbagai cerita dan bukti-bukti nyata.

Pelbagai pengakuan berasaskan kes-kes Polis yang telah dilapurkan. Khabarnya setiapkali kali rakyat di lokap, cerita mereka sebagai saksi berhemah, masing-masing meluahkan di mahkamah BAHAWA sesungguhnya cerita yang mereka perdengarkan kepada Hakim menyeramkan bulu roma hadirin yang mendengar.

Ada cerita kepala mereka kena belantan. Ada yang seluar dalam mereka dilucutkan. Ada wanita muslimah yang diarah telanjang bogel depan 10 lelaki dan diarah oleh anggota PDRM buat 'pumping action'. Kalu tak percaya baca laporan Norazimah yang perlakukan oleh Inspekter 'l#####n' bernama Dayang!!

'Bapak Anjing' PDRM 'Balun' DS Anwar

Bukti yang paling jelas dan terdahulu (hingga satu mengetahuinya) ialah kes 'mata lebam' Sdr. Anwar Ibrahim 2 tahun silam. Anwar diBALUN oleh seekor 'bapak Anjing PDRM' paling besar dan garang. Ia sengaja disimpan dan diberi makan oleh 'Tuannya', iaitu Mahathir Mohamad (Dr. M).

'Tuan Bapak Anjing' iaitu Mahathir Mohamad yang memegang tampuk negara sebagai Perdana Menter, merangkap Menteri Dalam Negeri, Presiden UMNO - pemimpin paling pnjang 'nyawanya' dalam jawatan itu, ada muka pulak untuk berdalih keliling dunia.

Kita tidak sedar bagaimana si Mahathir (suku sakat paria pendatang haram ini) berdalih dan berbohong 1000 bahasa. Kunun katanya, "Apanamaaaaa?Anwar sengaja cederakan dirinya..!!"

Baru beberapa bulan kemudian diketahui kedudukan perkara sebenar. Rupa-rupanya ada cerita 'Udang disebalik Cepati' yang hendak dilindunginya. Pembohongan Mahathir yang kununnya bersembunyi-sebunyi cuma menutup PEKUNGnya tiba-tiba tersangkal. Dengan pengakuan 'Bapak Anjing' si Rahim Nor sendiri, terbongkarlah cerita sebenar bahawa jelaslah Rahim mengakui sendiri membaham Anwar.

Ini memberi implikasi sensasi bahawa yang suruh terkam Anwar dalam lokap dengan mata tertutup dan tangan bergari kebelakang adalah arahan 'pihak atas'. Siapa? Habis mana Mahathir nak 'tarok muka BABInya'?

Bila diselidik akhirnya baru tau, definasi 'orang atas' yang lazim ditakrifkan oleh PDRM selama ini ialah 'Tuan Bapak Anjing' itu. Baru tahu, iaitu Dr. Mahathir Mohamad yang bergelar YAB Datuk Seri, satu bintang kehormatan agihan Baginda YDP Agung. Cukup mudah dapat bintang. BINATANG pun dapat bintang..!!

Mahathir Mohamad yang memegang tampuk negara sebagai Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri, Presiden UMNO yang memegang tampuk negara sebagai Perdana Menteri paling lama memerentah dengan mandat 2/3 di parlimen, merangkap Menteri Dalam Negeri - sebenarnya adalah bapak MAFIOSO dan KEPALA GANGSTER.

Malang sangat rakyat Malaysia kerana membayar gajinya dari ringgit yang diprah dari kocek rakyat. Kemudian PM ini mengarahkan supaya rakyat dibelasah seperti hamba menggunakan algojo upahan. Algojo dari PDrRM itu cari makan hasil titik peluh rakyat.

Pun, tak cukup dengan kemewahan dan kemakmuran yang dinilmatinya begitu - masih komplen kununnya gajinya sebagai PM tak cukup. Kerana itu dia 'resort to' melakukan bermacam RASUAH dan PENYELEWENGAN hak rakyat!!

Si PM Mahathir Mohamad 'Tuan Bapak Anjing' bergenda terus bersekongkol dengan anak-bini dan suku-sakatnya mengistiharkan 'Cop Halal' bagi beliau melakukan segalan macam RASUAH bernilai puluhan billion MR.

Dia sewenang-wenangnya memaksa rakyat supaya membina untuknya sebuah Mahligai RM200 juta, sebuah kapalterbang ala Air Force One Presiden Amerika; guna beliau melancung makan angin keliling dunia dengan anak-bininya.

Sikit hari dulu dia ke Cuba tayang Global Express kepada kawan lama yang se intim dan sama Falsafah dengannya iaitu FIDEL CASTRO - Jagoh Komunis sepanjang hayat. Mereka berpelukan semacam Mahathir tadi berpeluk dengan PM Israel 'mamat' Berak!!

Bila beliau pulang ke Malaysia - Mahathir arah tangkap dan lokap semua rakyat yang berdemo membantah rombongan Kriket Yahudi yang dijemputnya. Mahfuz Omar dan teman-teman yang akur kepada prinsip selari dengan Perlembahgaan akhirnya dipenjarakan. Amacam? Kan PM Umno yg ini macam SETAN, kan?

Alasan yang diberikan Mahathir ialah kununnya Mahfuz mengganggu kesejahtera puak Yahudi yang jadi tetamu Dr. Mahathir Mohamad yang bergelar YAB Datuk Seri agihan YDP Agung. Itu Dollah Bedawi kena jawab!! Hamid Malabar dah siap skrip untuk dibaca!

Kununya: Mahfuz tidak hormat dan tidak menjunjung tinggi kwibawaan dan hemah Yahudi; tetamu Mahathir Mohamad yang memegang tampuk negara sebagai Perdana Menteri, merangkap Menteri Dalam Negeri - Perdana Menteri paling lama memerentah dengan mandat 2/3 di parlimen merangkap Menteri Dalam Negeri. (Sebenarnya Mahathir adalah PM paling lama menyusahkan rakyat!!! Dia tak tau ka? Hahahaha?!!)

Apa susah, yaaaaa?? Dollah Bedawi ada, Hamid Albar ada!! Hamid Osman ada, Pemimpin UMNO ada!! Mereka boleh cakap kepada rakyat - Mahathir tak buat Road-show keliling Malaysia!!

TV Malaysia akan tunjukkan pula Mahathir pergi Umrah, pergi Haji ke Makkatul mukarramah. Dia alim macam ulamak - ada gambar beliau cium 'Hajaraswad'.

Mahathir akan bercakap di IKIM. Kan itu tanda dia orang kuat Islam? Kerajaan Arab Saudi pun dah bagi dia PINGAT kerana membela Ummah? Wah! Wah! Kepalang hebat!! (hihihih? makin hitam Hajarawad terkena dosa-dosa manusia sejak dunia terbuka. Mungkin Mahathir pun ada saham di sana).

Nah! Sahlah sekarang Mahathir ini memang sahih bapak konspirasi negara @ Tuan Bapa Anjing?!! Bapak segala maksiat dosa besar. Pembohongannya memberi beliau 'Bapak Segala Munafiq'.

Adakah Poli'TIKUS' UMNO/BN 'Kamceng' dengan PDRM?

Opppsss'Tunggu' itu kita cerita dan bincang di Bahagian Ke-2 pula..!! OK ya?


Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO atas Pagar Berduri)