Laman Webantu   KM2A1: 2894 File Size: 1.5 Kb *TNB ooops TBN's JJ in Action....
By Panjitengkorak

27/9/2000 10:22 pm Wed


Assalamualaiikum/Selamat Sejahtera Semua.

Pada pandangan hamba yg. dhaif ni itu semua bercakap dari bussines point of view, with all the so call fundamentals and jargons in.

Yang hamba tahu the chairman(non executive ???) of tbn to be exact, sekarang dah mula berkerja di tnb. Projek pertama adalah ubahsuai pejabatnya di mezzanine floor di jalan bangsar, berapa juta habis wallahu alam? bermakna there will be no CEO. Second thing he's now in London tengah negotiate nak jual powerplant lagi.Biasa lah ini lah tugas sebenar dia dihantar oleh daim ke tnb. Sapu deal yang besar yg. senang buat commission. pengguna ??? rakyat ??? apa tu??? tnb nanti mampus tak apa, kerajaan boleh bail-out. Khazanah ada, EPF dan banyak lagi, biar negara bankrap, janji nanti kalau kalah 2004 boleh cabut dgn selamat.
Itu lah target dia orang.

Dah last sekali utk hari ini ialah JJ chairman TBN mengarahkan supaya text khutbah jummaat atau apa saja tazkirah mesti kemeja dia dahulu dia mesti approve dulu.
Baru boleh kemesjid tnb.
Cukup lah dengan jadi perompak harta negara dengan berlindung disebalik undang-undang dunia jangan lah nak campur urusan Allah s.w.t. pulak.

Sekian dulu dari hamba yang hina-wassalam.