Laman Webantu   KM2A1: 2748 File Size: 3.7 Kb *Fakta-fakta sudah lengkap - You pls RESIGN NOW!!
By Man Sepai

9/9/2000 7:59 pm Sat


Fakta-fakta sudah lengkap - You pls RESIGN NOW!!

SHAHIDAN KASSIM - Dengan Projek "GADIS BAWAH 16 tahun"


Setelah menggempur negeri Selangor dengan bukti dan berbagai spekulasi mengenai Menteri Besar Selangor, kini heboh pula kisah si Menteri besar Perlis , Shahidan Kassim akan perilaku yang tidak senonoh dengan anak jirannya.

Dari siasatan dan pendedahan dari skuad khas BA didapati gadis yang berumur 16 tahun setelah disimpan selama 4 tahun dan kini genap 20 tahun, bukan sahaja memiliki sebuah apartmen di Ampang Jaya , malahan telah juga memiliki sebuah kereta mewah dan juga berpendapatan RM6000 sebulan. Inilah ganjaran yang diterima oleh gadis bawah umur ini dengan hanya menyediakan perkhidmatan pulau impian kepada pemiliknya.

Betapa kes saman yang akan dikemukakan kepada Ahmad Lufti ini senyap sunyi kini kerana takut akan ancaman yang dihadapinya. Khabarnya sudah 3 pertemuan diatur untuk berjumpa gadis berkenaan dimana rumahnya , gambarnya semua akaun nombor dan akaun bank budak tersebut telah diberikan kepada penyiasat berkenaan dan khabarnya budak Syarifah ini sedang menghadapi dilema dan berkemungkinan pula bersedia untuk mendedahkan dirinya kepada umum setelah mendedahkannya secara sulit kepada Shahidan Kassim.

Inilah menteri yang suka sangat bercakap banyak mengenai semua perkara yang tidak begitu difahaminya. Malahan inilah menteri besar yang selalu membodek selepas Ibrahim Ali @ Al-kataki@kaki lompat telah tersingkir. Inilah masanya menyingkirkan petualang yang banyak mulutnya dan terlebih pula dari tuannya dalam menangani sesuatu perkara.

Malahan menyalahkan insan yang berada di Sungai Buloh ini dalam mendapatkan sedikit habuan di atas royalti minyak yang tiada sedikit pun dimiliki Perlis Indra Kayangan. Maka kini Shahidan bolehlah berangan-angan bagi melakukan ujian DNA bagi menafikan segala tuduhan ke atasnya. Samada dia juga memiliki ?budak kecil? seperti Abu Hassan , tidak pula dijelaskan lagi.

Namun dari segi logiknya berkemungkinan tidak mempunyai ?budak kecil? , ada logiknya kerana Shahidan memang suka yang rangup, krunci dan indah. Maka kini JAINP sudah pastinya bersiap sedia bagi melakukan sebuah lagi penyiasatan, dan tidak ketinggalan juga penyiasat BA untuk melakukannya.

Dengan cara begini Shahidan bukan sahaja akan menunjukkan segala bukti kukuhnya dengan mukanya yang berang dan keras, malahan bekas ?bouncer? @kaki pukul di merata kelab malam di Alor Setar sekitar 80an ini akan memukul kembali sesiapa sahaja yang dianggap mengancam keselamatannya.

Kini tiada lagi impian indah buat Shahidan melainkan dengan bersedia menafikan fitnah ke atasnya atau bersedia untuk disingkirkan . Inilah yang dinamakan politik untuk perjuangan, namun bukan semua dapat menjadi seorang pejuang tulin seperti Insan Yang Berada di Sungai Buloh .

Selamat berjuang Shahidan. Moga mimpi anda indah seindah Perlis Indra Kayangan.