Laman Webantu   KM2A1: 2674 File Size: 2.9 Kb *Re: Tahankah Umno/BN Pahang Bila Naga Tasik Cini Keluar Menyerang
By tv3

31/8/2000 5:10 am Thu


Assalmualaikum/Selamat Sejahtera
Semua Pejuang REFORMASI

KHAS BAGI WAK AMIN......

Tepat sekali nukilan Wak Amin tentang tabi'i pemimpin Parti Kebangsatan dinegeri Tok Bahaman. Yang kini menunjul nunjulkan dirinya sebagai Paderi Besar disana, tidak lain dan tidak bukan, Khalil Acop. Dan memang menjadi satu budaya didalam Parti Kebangsatan, yang "CAKAP TAK SERUPA BIKIN!". Dihebohkan dan dicanang tentang buruknya politik wang. Alkisah...Khalil ingin bertanding jawatan Ketua Bahagian Kuantan, didalam pemilihan tahun depan. Tandingannya hanyalah seorang ahli kerdil PKMB yang merupakan ADUN cabuk, Beserah, iaiatu Dato Fauzi Rahman. Takutnya gergasi parti ini dengan kekalahan, maka dia telahpun MENGHANTAR DUA BAS ROMBONGAN KE PHUKET, THAILAND! Terang bun Jelas...ini adalah satu sogokan, atau dengan ertikata lain, satu rasuah! Satu satunya gejala POLITIK WANG! Satu bas disaratkan dengan pemuda, dan satu lagi dengan Wanita! This is an open secret in Pahang. Sanggupkah ahli Manusia Kehilangan Tuhan (MKT) mendisiplinkan Khalil Acop? Oh...tentu boleh! Bila? Masa kucing tumbuh tanduk!!!

Orang yang cakapnya tak serupa bikin bolehlah diistilahkan (dalam Bahasa Inggeris) sebagai "hypocrite", dan didalam bahasa syariah, sebagai MUNAFIQ! Maka terserlahlah sifat pemimpin PKMB.

Seperti kesemua pemimpin PKMB, Khalil menyimpan seorang barua, yang baru dilantik sebagai Setiausaha Politiknya, ia itu Dato' (yang dibeli dari setan pahang) Wan Adnan, dikenali juga oleh orang tempatan sebagai Wan Moncong. "Kuat" nya Wan Moncong ni, sampai dia berani mengeluarkan "arahan" kepada Menteri Brutal, negeri Pahang Darul Kasino! Tentulah Menteri Brutal marah! Jadi, dicarinya Fauzi untuk menjadi "geng".........Maka begitulah seterusnya.

Politik Pahang senantiasa dihantui seekor lagi yang bergelar manusia, yang sentiasa menghabiskan kawasan balak, ribuan hektar tanah rakyat dan selalu berfoya foya diluar negara, khasnya London (infact he IS now in London). Namanya Ahmad Shah. Tak bertelur untuk turun takhta dan bertanding didalam pilihanraya, tetapi mahu menjadi "tok dalang". Diberitakan bahawa Ahmad Shah lah yang block Dato' Fauzi dilantik menjadi MB selepas pilihanraya yang lalu. tv3 diberitahu, bahawa Fauzi ni walaupun kecil tubuh badan, hatinya keras. Kalau dia yang menjadi MB, habislah peluang Ahmad Shah nak sapu kawasan balak! Kalau dilihat dengan apa yang telah dilakukan oleh Fauzi terhadap rakan nya DSAI, boleh lah kita percaya tentang watak si kerdil ini.

Alhamdu Lillah.....kita mendoakan perpecahan dikalangan pemimpin PKMB dinegeri Pahang supaya mudah kita mencelah.

Lawan TETAP LLLlllaaaawaannnnnnn.