Laman Webantu   KM2A1: 2664 File Size: 5.7 Kb *Beras Siam nan Dua Gerabak
By Kubang Pasu

30/8/2000 12:13 am Wed


Assalamualaikum wr wbth,

Ukhuwwah para pejuang yang dikasihi, nampak gayanya anjing anjing di kandang Bukit Aman pun suka juga bertandang ke Forum KM 11 ini ye, mungkin nak mencari kebenaran agaknya dan diucapkan Ahlan Wasahlanlah, tetapi kalau sekadar nak menghidu hidu tapak kaki dan menjilat jilat najis, dikhuatiri kepala terkena "penendang gejut" webaNtu langsung jadi anjing bodoh 7 keturunan, jaga jaga you!

Dalam satu majlis tahlil baru baru ini kebetulan bertemu dengan seorang rakan yang menjawat sebagai seorang pegawai kanan kastam di ibu pejabat di Jalan Duta. Kamipun bertukar tukarlah khabar dan selanjutnya saya bertanyakan khabar KP Kastam yang baru iaitu "seekor kaldai tonggangan" Daim si Dajjal semasa berperanan menggasak harta orang Melayu di Langkawi sebagai Pengurus Besar LADA, Dato’ Halil Abd.Mutalib. Satu precedent perlantikan "orang luar" sebagai KP Kastam yang kebiasaannya dilantik daripada kalangan pengarah pengarah kanan daripada jabatan itu sendiri. Biasalah… ini mesti ada muslihat yang tertentu.

Maka berceritalah rakan ini bahawasanya memang benarlah ada pekung yang hendak ditutup oleh Daim si Dajjal ini dengan melantik "seekor kaldai tonggangan" ke jawatan tertinggi Jabatan Kastam itu, dengan grenti dua tahun sambungan kontrak selepas tempoh persaraan mandatorinya yang akan berkuatkuasa di bulan Jun 2001.

Khabarnya baru baru ini terdapat satu penangkapan dan rampasan beras Siam yang diseludup melalui keretapi daripada Padang Besar, bukan sepuluh kilo, bukan seratus kilo, bukan satu tan, bukan selori, bukan, bukan, bukannnnnn.... dua gerabak keretapi barang you... phewww, itulah standard pemimpin ajaran sesat UMNO bukan calang calang banyaknya! Cukainya anda taksirlah sendiri, hatta sekilo pun Kerajaan tak membenarkannya diimpot! Kalau rakyat marhain yang membeli runcit sekilo dua untuk dimakan anak beranak di rumah, Kerajaan tegas bertindak, tetapi apabila kroniputera dan para lintah darat di kalangan pimpinan UMNO yang menyeludup, terus Kerajaan jadi tunggul dan batu, tuli dan bisu pula!

Begitu juga rakyat masih lagi menanti tindakan yang CEPAT, BETUL, MESRA PDr.M terhadap beribu ribu laporan rakyat terhadap salah guna kuasa oleh Mahathir yang melindungi pengamal rasuah seperti yang didedahkan oleh Dato’ Shafei Yahya di dalam mahkamah, mana dia dan bila lagi keADILan akan ditegakkan? Tentang salah guna kuasa dan pengkhianatan Musa(ng) Hassan dalam menjayakan fitnah terhadap DSAI seperti pengakuan Azizan iaitu Musa(ng) Hassan yang mengajar dan mengendalikan segala pengakuan pendakwaannya. Tentang percutian berbulan madu penuh rasuah Mokhtar Dugong dan Yusof Chin(cau) masing masing dengan Vincent Tan dan VK Linggam. Apa tidakan yang Yaacob Amin ambil selaku Pengarah CID PDr.M, apakah masih lagi Serve To Lick? Juga mana KP BPR? Bab kes JPJ bukan main jenuh lagi tersiar front page dan Buletin Utama… pooorahhh cittt! Jangan disebut soal maruah, keadilan dan undang undang kalau Mahathir dan penyembah penyembahnya belum diseret ke muka pengadilan!

Tangkapan dan rampasan beras Siam dua gerabak itu pula dibuat di stesyen KTM Kuala Lumpur, sudah begitu hampir dengan delivery and distribution point, apa lagi, kroni yang bermata sepet dan "runner" yang menyeludup pun mengadukanlah kepada Daim (tokey yang sebenar ialah Daim dan Shahidan) perihal tindakan Kastam itu. Maka murka sakanlah si "Dajjal yang diam" ini setelah mengetahui bahawa pihak atasan Kastam tetap bertegas mahu membawa kes ini ke pengadilan (masih ada lagi ke?) dan tidak mahu bertolak ansur atau berkompromi dengan mereka. Tetapi tidak kedengaran pula sebarang liputan daripada media massa yang tak bertulang belakang dan tak bermaruah tentang berita ini semua, buta, bisu dan tuli lagi mereka ini agaknya ye.

So, the rest is historylah... KP Kastam yang perkhidmatannya masih lagi ada sehingga bulan Jun 2001 pun dengan serta merta diterajang ke JPM, Putrajaya tanpa apa apa portfolio dan kaldai tunggangannya daripada LADA ditabalkan menjadi KP yang baru, samada mengikut prosedur atau tidak, yang pasti kepentingan mereka semua mesti dijagai. Tugas sebenar Halil di situ hanyalah untuk memastikan penyokong penyokong REFORMASI mesti ditekan, disekat dan dihukum. Itulah yang menjadi tanggung jawab utamanya kerana pengalaman Halil tentang hal ehwal kastam ini adalah ZERO, sekadar telan rasuah memang pakarlah si kaldai ini seperti apa yang dilakukannya semasa di LADA Langkawi, setiap kelulusan untuk projek mesti ada "cut" untuknya dan Daim, ini adalah PASTI!

Maka, sama samalah kita saksikan satu lagi low budget sandiwara yang semakin memualkan daripada Rejim Korup dan Taghut pimpinan Mahathir s/o Mohammed Escandeer Kutty terhadap rakyat dan negara ini. Semakin hari semakin mereka memusuhi rakyat, seolah olah mereka tidak percaya bahawa "what goes up must come down". Maruah dan sifat kemanusiaan mereka telah mereka tukarkan kepada sifat sifat haiwan dan Mahathir serta kuncu kuncunya kini tak ubah seperti se gerombolan anjing anjing kurap yang sedang berkeliaran, saban hari menyelongkar tong tong sampah, berak kencing, mengawan, menjilat jilat kemaluan dan najis mereka di tengah tengah jalan tanpa mengira waktu... aukkk auukkk aaauuukkk!

Untuk kesekian kalinya...INGATLAH BN, UMNO, PDr.M dan anak bini Mahathir, "it is Mahathir’s HEAD and of HIS LIEUTENANTS’ that we are after... may not be today, tomorrow or next year, but...ONE day, Insyaallah!"

ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR WALILLAH HILHAMD!!!


~Kubang Pasu.