Laman Webantu   KM2A1: 2662 File Size: 2.3 Kb *Siapa Dapat Untuk Per. 153 Perlembagaan Malaysia?
By Amin Sapiro

30/8/2000 12:52 am Wed

Amin Sapiro (dah lama nak cakap ni) SIAPA DAPAT UNTUK DARI PER. 153 PERLEMBAGAAN MALAYSIA?


PER. 153 PERLEMBAGAAN MALAYSIA HANYA UNTUK AHLI UMNO ?BARU(A)? SAJA!


Rencana Rais Yatim yang menyentuh Per. 153 yang bertujuan untuk menjelaskan perkara yang dibangkitkan oleh David Chua, kunun.

Tetapi, sebenarnya tulisan Rais itu adalah episod sokongan untuk melanjutkan agenda Mahathir mendapat semula pengaruh dikalangan orang Melayu terhadap UMNO yang sudah lumpuh.

Sekali baca nampak Rais hanya menulis bertujuan untuk menampakan seolah-olah hanya UMNO saja yang boleh meletakkan kedaulatan orang ditempatnya.

Tetapi hakikat sebenarnya, UMNO dan seluruh kepimpinan parti inilah yang telah menyalahguna dan mempergunakan Per. 153 untuk membolot kuasa dengan memperkutak-katikkan undang-undang yang dibungkus dan letakkan ke tapak tangan Mahathir Muhammad. Dengan itu, Mahathir membolot apa yang dia hendak selaku seorang Diktator berkuasa mutlak..!!

Jika diandaikan: Tak ubah sikap pemimpin UMNO sekarang seperti tukang buat patung berhala yang membentuk lembaga patung Buddha dengan tangan mereka, kemudian diangkat, dijulang, disembah setiapkali meminta sesuatu?.. kununnya patung berhala itulah Tuhan mereka.

Inilah kerja munafiq lagi syirik puak UMNO yang menyerahkan hak bangsa yang termaktub dalam Per. 153 kepada ?patung puaka? bernama ?Mahathir Kutty? yang mereka sembah selama 18 tahun ini!!

Reformis tidak akan bersama puak UMNO untuk membangsatkan minda dan daya juang mengembalikan MARUAH, KEDAULATAN dan KEMERDEKAAN bangsa yang sudah dijual murah oleh Barua-barua UMNO!!

Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO atas Pagar Berduri)