Laman Webantu   KM2A1: 2586 File Size: 5.6 Kb *Drama Bisu untuk Si Tolol
By Kubang Pasu

19/8/2000 2:47 pm Sata#salamualaikum wr wbth,

Ukhuwwah yang dirahmati Allah sekelian,

Bravo..bravo..bravo..pheeweeett!!! Tahniah kepada Najib kerana dengan jayanya memperkudakan ATM untuk tujuan membogelkan lagi Mahathir, PM kesayangan "mereka"! Kelakar, lawak, mangkar, lucu, geli hati, nak tergelaknya..... melihatkan kesungguhan dan hempas pulas juak juak pengampu di dalam kumpulan ajaran sesat UMNO bersilih ganti mengambil giliran untuk mempertahankan pembohongan Boss mereka, by hook by crook!

The so called re-enactment yang diarahkan oleh Najib bukan sahaja sebagai tindakan mendahului mahkamah ketika mana perbicaraan sedang berjalan, malah membuatkan orang ramai makin tertanya tanya apakah muslihatnya sehinggakan puak puak ini begitu berhempas pulas agar orang ramai mempercayai peristiwa Sauk sebagai sesuatu yang real di zaman pemerintahan taghut yang sesat, zalim dan penuh pembohongan ini. Sedangkan it is our prerogative whether to believe or not. Dalam keadaan itupun ketika pertunjukan itu dilakunkan semula, tiada sebarang soalan atau dialog dibenarkan, nampak sangatlah bahawa UMNO ini teramat desperate untuk menyembunyikan sesuatu kerana sikap munafik mereka sendiri!

Percubaan Najib sebenarnya telah back fire terhadap UMNO sendiri di mana orang ramai kini lebih yakin dan percaya bahawa apa sahaja yang berlaku di Sauk itu adalah drama perencanaan (at least) Mahathir dan Aziz Shamsuddin sendiri yang mungkin sesetengah pemimpin UMNO tidak mengetahuinya. Lagi jelaslah bahawa peristiwa di Sauk itu bukannya perbuatan kumpulan Al Ma’unah, tetapi perbuatan kumpulan yang lebih professional samada pihak ATM ataupun PDr.M sendiri. Kita tunggu pula adakah selepas ini Dollah bin Ubai bin Salol bin Badawi try to proof his point bahawa PDr.M pun mampu menyumbatkan senjata senjata ke dalam Pajero, malah lebih cepat daripada team Najib! Ayuh Dollah, lawan jangan biarkan Najib sorang saja dapat "points" daripada Mahathir, buktikan yang SB SB PDr.M lagi hebat.

Adalah malangnya bagi seorang Menteri Pertahanan yang begitu jahil tentang kebolehan dan latihan anggota anggota ATM. Dari segi teknikalnya Najib memang telah miserably failed to acknowledge iaitu anggota anggota ATM sentiasa dilatih untuk bersedia bergerak atau bertempur walaupun cuma dalam 3 minutes notice! Bukankah para anggota ATM ini mampu berkawad di dalam gelap dengan formasi formasi tertentu siap berpancaragam lagi seperti yang dilakunkan ketika persembahan Tatoo ATM setiap tahun, setelah menjalani latihan dan rehearsal untuk beberapa waktu. Apa nak dihairankan dengan menyumbat senjata senjata ke dalam 3 Pajero dalam masa 4 minit!

Tahukah Najib bahawa di Cawangan Putera, Maktab Tentera Diraja terdapat satu hukuman yang dinamakan "Change Parade" yang dikenakan terhadap putera putera (pelajar pelajar) yang melakukan sesuatu kesalahan. Mereka ini dibariskan di atas gelanggang basket ball dan diarahkan oleh Duty Under Officer untuk mengenakan beberapa jenis "order" (pakaian seragam) yang berlainan dari masa ke semasa sehingga keletihan. Setiap penukaran order tersebut, masa hanya diberikan tidak lebih daripada 3 minit, samada penukaran daripada night order ke drill order ataupun daripada jungle order ke walking out order, kesemuanya mesti dilakukan di bawah 3 minit. Itu baru putera putera yang berumur belasan tahun dan mereka mampu melakukannya kerana itulah latihan yang mereka perolehi, Najib entahkan sekadar boleh berbogel sahaja dalam masa 3 minit itu, kan kan kan? Jadinya tak hairanlah kepada pasukan full time drama bisu Najib yang melakunkan semula drama Sauk di Mindef Selasa lalu, sepatutunya demonstrasi itu menunjukkan segala senjata itu disumbat ke lubang d**** Mahathir, barulah lebih relevant!

Be sensible Najib, kok ye pun nak mengampu sangat, tunggulah arahan mahkamah untuk buat re-enactment, yang sepatutnya di lakunkan bermula daripada mobilization di Banding, terus ke Sauk, dan berkubu di Bukit Jenalik siap dengan kerja kerja mengorek bunker dan sebagainya, ada lah juga relevant dengan peristiwa itu. Kalau sekadar nak menyumbatkan senjata ke dalam Pajero tu, "new boys" MTD pasti boleh melakukannya di bawah 3 minit sekiranya mereka diberikan peluang untuk membuktikannya, we challenge you Najib! Ling Liong Sik, Annuar Musa, Gen. Zahidi, Gen. Hashim, Tan Sri Abd. Halim dan Yaacob Amin tentu setuju, tetapi sayang, ada di antara kamu sekarang menggunakan motto "Serve To Lick" yang mementingkan perut semata mata, where is your "Serve To Lead", gentlemen?

Najib, zaman sekarang anggota anggota ATM semuanya menggunakan akal yang berakidah dan iman yang mantap bukannya seperti zaman di mana apabila sahaja "a superior" mengarahkan seseorang yang "junior" itu lompat, maka si junior akan bertanya "how high you want me to jump?". Kini sekiranya "a superior" itu mengarahkan "juniornya" melompat, tentunya si junior akan bertanya "why should I jump?" Please Najib, this is NOT UMNO....! Hanya yang tolol sahaja akan kagum dengan persembahan drama bisu arahan Najib itu, yang lebih mirip kepada rancangan "Kuc Kuc Pampers Hai" Yusni Jaafar je nampaknya!

Untuk kesekian kalinya...ingatlah BN, UMNO, PDr.M dan anak bini Mahathir, "it is Mahathir’s HEAD and of HIS LIEUTENANTS’ that we are after…. may not be today, tomorrow or next year, but….ONE day, Insyaallah!"

ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR WALILLAH HILHAMD!!

~Kubang Pasu.