Laman Webantu   KM2A1: 2531 File Size: 1.9 Kb *Kes Abu Hasan: satu strategi baru
By web aNtu

11/8/2000 7:57 am Fri


Kes ini menarik kerana ia bermula dari dalam org UMNO sendiri!!

Nampaknya mahath1r kini berperang bukan sahaja dengan gerakan reformasi yg berada diluar, tetapi "reformasi" yg tersembunyi di dalam badan UMNO. Strategi ini amat BAIK - lagipun dalam umno terlalu banyak org munafik dalam org munafik.

Maksud saya ada ramai org yg berpura2. Ini berlaku kerana tindakkan mahath1r sendiri yg terlalu zalim terhadap AI menyebabkan puak2 reformasi dalam UMNO melompat pagar dan lautan kenegeri seberang tapi kesannya cukup dahsyat (devastating) sehingga Tok Uban surrender!!

Mungkin mereka ini dapat idea dari Amin Sapiro kut??

Sehingga kini identiti mereka yg menghantar maklumat ke Jawa POS tidak diketahui. Jika UMNO menuding jari sesama sendiri akibatnya UMNO sendiri yg rugi. Sebab itu saya rasa strategi ini sungguh hebat sekali. Puak ABu Hasan mungkin menuding jari kpd puak Mat Taib atau puak yg berangan2 nak cium kerusi MB.... Akhirnya mungkin lagi dahsyat pendedahan2 bersiri keluar yg tidak menguntungkan umno sendiri.

Yang mesti ada untung mungkin Jawa POS, orang diseberang. Atau mungkin orang yang melompat pagar ... manalah tahu, Jawa Pos mungkin boleh bagi komisyen.

Oleh itu kalau sesiapa ada menerima sebarang surat layang - jangan buang kerana dalam umno surat layang boleh buat macam2..... ia boleh buat yg timbul tenggelam N yg tenggelam pula timbul. Siapa ajar benda2 ni kalau tidak sidia yg berhidung belang itu juga.

Sekian N Selamat Berjuang!!
Link Reference : Malaysiakini patut belajar dari AOL - baca macam2 kes prejudis