Laman Webantu   KM2A1: 2512 File Size: 2.6 Kb *AI didapati bersalah - 9tahun jail
By web aNtu

8/8/2000 11:35 pm Tue


AI N Sukma didapati bersalah oleh hakim Jaka.

Menurut si Jaka:

"Tidak ada keperluan utk Azizan menipu - dia tidak ada apa2 keuntungkan malah dia rugi segalanya dgn mengatakan kpd dunia dirinya diliwat"

"Kenyataan Azizan ngam dengan kenyataan Sukma"

Jaka memberi alasan AI tidak ada alibi antara Jan 1-February 4 1993.

"For the above reasons I'm satisfied the prosecution has proved its case beyond a reasonable doubt. I therefore find both accused guilty as charged."

Berita jam satu tghari menyebut AI dihukum 9 tahun penjara.

Fakta yg Jaka buat2 tak dengar N sembunyikan:

1) Sukma telah dipaksa - malah membuat pengakuan di bukit Aman. Sukma telah didadahkan. Malah Sukma telah melalui proses brain elecrtocution. Peguam polis SIAL yg menyuruh Sukma N Dr Anees pula hilang sampai hari ini ... mengapa hakim tidak memanggil peguam SIAL ini. Takkan tak ada rekod?

2) Dakwaan Azizian tidak mendapat sebarang keuntungan dgn pendedahan nya tidak relevan kerana sesiapa pun boleh berbuat demikian - sesiapa pun boleh mengaku kena liwat oleh mahath1r! Azizan sendiri mengaku bukan dia yg menulis kenyataan tetapi Musa ha#ssan yg menyuruhnya - ie bukan pengakuan Azizan tetapi pengakuan Musac - laknat.

3) Hakim ini sebenarnya sudah menjatuhkan hukuman Jumaat lalu - tetapi oleh kerana puak SIAL bimbang kesan dari hukuman ini kerana pada hari jumaat akan kedapatan ramai orang Islam waktu 12-00 tghari serta ramai yg nak ke masjid negara sempat menjenguk FRU dekat Dataran Meredeka.

4) Yg penting sekali tiada kalimah atau rujukkan Islam dipertimbangkan - dengan itu saya ucapkan - "selamat ke neraka wahai hakim Jaka! Hakim Jaka kini mencampakkan Islam N berani menghukum tanpa merujuk Islam -- nama Arifin Jaka akan menjadi celaan N kejian bukan dlm abad ini aje, malah buat selamanya ia dibaca oleh generasi akan datang .... melainkan udah bertobat "

5) Kalau hakim memang percaya kpd Azizan aku nak tanya sikit - Sanggupkah hakim Arifin bagi anak2 dara atau sedara mara hakim Arifin yg pompuan - supaya menjadi girlfriend Azizan dua tiga bulan .... ?

Untuk puak2 SIAL sekalian - jangan merasa gembira, kerana bom jangka untuk anda rebah N terkulai sudahpun berdetik... kalian hidup tidak lama untuk menemui kesengsaraan yg lebih dahsyat di alam yg fana.

Sekian N Selamat Berjuang!!
Link Reference : Newskini