Laman Webantu   KM2A1: 2503 File Size: 8.3 Kb *Pemimpin UMNO hilang tamaddun kemanusiaan
By Amin Sapiro

6/8/2000 6:15 am Sun

Amin Sapiro (rumusan Forum di Johor)

PEMIMPIN UMNO SUDAH HILANG TAMADDUN KEMANUSIAAN MEREKA!!


SEBAGAI barisan rakyat yang memperjuangkan demokrasi dan menyedari hakikat perjuangan Datuk Seri Anwar Ibrahim, kita tidak harus terbawa-bawa dengan segala macam kekeliruan yang dicetuskan oleh Mahathir dan para pemimpin UMNO/BN yang sudah hilang sifat kemanusiaan mereka!

Mahathir Berhati Jembalang-Syaitan

1. Saya tekankan perkataan ?kekeliruan? disini, semata-mata sesudah melihat dan bersaksikan mata dan hati bahawa Mahathir sekarang dalam keadaan cukup terdesak, lemah, paling bersalah dari apa jua undang-undang dan budaya tamaddun manusia. Mahathir lebih hina dari haiwan dan makin si tua ini berhati jembalang-syaitan!!

2. Kita yakin, tidak ramai orang mengatakan Mahathir seorang yang waras lagi. Beliau tidak lebih dari ?sampah masyarakat? yang harus disingkirkan oleh puak UMNO dan BN supaya parti itu wajar dibariskan sebagai salah sebuah parti politik yang wajar ditampilkan untuk pilihan rakyat.

3. Malangnya, pemimpin UMNO sudah karat dan keparat! Rohani mereka sudah rosak, dan nawaitu mereka sudah tidak ada lagi yang boleh ditakrifkan sebagai sesuatu yang baik.

UMNO Tidak Punya Maruah & Malu

4. UMNO harus berasa malu! Bukan saja rakyat semua kaum, lapisan dan ugama melihat kedayusan mereka; malah masyarakat dunia sudah sampai ke tahap benci dan meluat dengan sifat pemimpin dan penyokong UMNO. Mereka setanding lembu-kambing yang meragut rumput di padang! Begitulah punya BANGANG mereka itu sebagai andaian.

5. Kaji sedalam-dalamnya, selama dua tahun selepas Anwar dikhianat dan difitnah, hingga beliau hampir mati diracun oleh konspirator berkait rapat dengan gerombol ?Konspirasi Politik Mahathir?, belum ada sebiji mata dari kalangan UMNO disemua peringkat yang menuntut perkara ini di siasat oleh satu badan yang telus dan tidak berat sebelah. Itulah tahap Keadilan puak penyokong UMNO!!

6. Kita nampak - bermula dengan Jabatan Polis, Peguam Negara, BPR dan Kehakiman; kes Anwar sangat ketara ?putuskan? oleh Mahathir bangsat laknatullah itu. Mahathir jangan cuba mau ?putar alam? berdalih seribu macam bila berhadapan dengan fakta. Segala-galanya menunjukkan SAH dan SAHIH, tidak ada alasan lain melainkan ?Mahathir wajib diheret ke mahkamah?.

7. Rakyat sudah sebulat suara mahu Mahathir membuktikan bahawa beliau TIDAK TERLIBAT!! Malangnya hingga hari ini si keparat itu tidak ada maruah diri untuk memenuhi tuntutan rakyat!! Pemimpin UMNO membisu semacam keparat bangsat!! Memang satu puak ini sudah terlaknat!

Mahathir Mengumpan ULAMAK UMNO Dengan Rasuah

8. Rakyat dapat tengok bagaimana semua ulamak UMNO yang dirasuah Mahathir melalui pelbagai ganjaran, pangkat, darjat, bintang dan pingat. Mereka ini penyokong FIRAUN seperti Hamman hingga sanggup menghumbankan kitab tauhid Allah swt ke lubang jamban. Dikatakan ?Lubang jamban? kerana ulamak UMNO ?p##iMak? inilah penyokong si bangsat Mahathir ini. Mereka mengahrap upah bulanan yang diterima untuk mengisi tembolok anak-beranak. Setelah nasi yang dicerna diusus pajang, esok siang mereka akan ?longgokkan? di lobang jamban. Gelarkanlah ulamak seperti ini ?ULAMAK JAMBAN?!

9. Rakyat mencabar: Mana dia ulamak UMNO yang berani mencabar dan menyuarakan hukum-hakam syariah untuk menetukan petuduhan keatas Anwar harus selari dengan Islam!!? Yang kita dengar hanyalah suara mereka dari pihak Pembangkang. Ulamak UMNO dapat disamakan dengan ?kutu brahak? malah lebih dajjal dari Abu Lahab!!

10. Dengan itu, eloklah ulamak UMNO menempah keranda mayat dan bersedia dihumbankan kedalam lubang ?jirat? di kubur Cina atau India, Nasrani atau Yahudi!! Pilihlah mulai dari sekarang!!

Pemimpin Tidak Berotak!

11. Bukti bagaimana buta tuli dan tidak berotakkannya pemimpin UMNO. Memang dapat dibuktikan bagaimana mereka sudah hilang perikemanusiaan. Rakyat sudah dapat disaksikan.

12. Sorot sebuah berita Bernama bagaimana Pengerusi Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) Tan Sri Musa Hitam pada hari Jumaat lalu membidas naib ketua Pergerakan Pemuda Umno Datuk Aziz Sheikh Fadzir kerana menyamakan kenyataan suruhanjaya mengenai tarikh keputusan perbicaraan Anwar Ibrahim. Kata beliau seperti "memberi pisau kepada kanak-kanak".

Dengan 1000 kekesalan beliau berkata, ?Saya berharap beliau (Aziz Sheikh Fadzir) tidak menggambarkan pemikiran Pemuda Umno dengan menganggap rakyat Malaysia yang berminat untuk mengetahui keputusan perbicaraan Anwar Ibrahim sebagai kanak-kanak?

Pemimpin UMNO masih tidak sedar bahawa seluruh rakyat Malaysia telah lama matang dalam politik. Tetapi sangat dikesalkan, ahli UMNO/BN menafikan kemampuan rakyat berfikir. Jelaslah yang ?berotak semut? hanyalah puak UMNO.

13. Adalah seperkara yang paling bacol manafikan hak orang ramai berhimpun secara aman. Perlembagaan negara memperakukan hak itu, kecuali sekongkol Mahathir yang dirasuk ketakutan. Bagi Mahathir inilah dia pemimpin pilihan!! Sekali imbas mereka adalah ?zuriat-zuriat Syaitan?..!! Semoga Allah swt. membenamkan mereka ke dalam Neraka Jahannam!!

Regim Yang Kehilangan Pegangan

14. Walaupun SUHAKAM mencadangkan regim Mahatahir mengambil langkah-langkah bagi mengelakkan kejadian tidak diingini, tetapi apa yang terjadi sebaliknya, regim Mahathir menggunakan anggota keselamatan menghentam dan membelasah rakyat.

Sebaghai puak yang dalam ketakutan, pemimpin bertaraf bangang dalam UMNO itu mendakwa kununnya Musa menggunakan Suhakam "untuk menjadi popular dengan mengenepikan keselamatan negara".

15. Kenyataan seperti itu bukan saja satu penghinaan kepada beliau dan semua anggota suruhanjaya SUHAKAM; tetapi juga kepada 20 juta rakyat yang menuntut Keadilan.

16. Nampak sangat UMNO dan regim Mahathir sudah ketandusan amalan tamaddun. Kepala hotak mereka sudah disisi sama dengan isi lobang jamban!! Memang tepat tidak bersalahan pemimpin UMNO adalah kelompok manusia yang hilang tamaddun - jauh sekali dari berpendidikan sosial dunia berkemajuan.

Ahli UMNO Sudah Berpaling Tadah

Sejak Mahathir sudah dijangkiti penyakit ?gila babi?, rakyat sudah memutuskan bahawa UMNO dan Barisan Nasional lebih afdhal ditumbangkan dan dikikis dari persada sejarah!!

Kesimpulannya, inilah salah satu sebab ratusan ribu (mungkin juta) AHLI UMNO ATAS PAGAR sudah mulai BERHIJRAH DAN BERPALING TADAH. UMNO sudah pupus!! Tahun 2003/4 - UMNO akan jadi sejarah! Insyaallah.

(Nota: Rumusan perbincangan dan kesimpulan dalam sebuah Forum tertutup dengan ahli-ahli dan pemimpin pertengahan UMNO di sebuah kawasan di Johor - 4 Ogos 2000)

Amin Sapiro
(BEKAS ahli UMNO atas Pagar Beduri)