Laman Webantu   KM2A1: 2455 File Size: 4.2 Kb *Anjing memburu al maunah
By web aNtu

13/7/2000 3:32 am Thu


Nampaknya begitu cepat polis2 bertindak menangkap N memburu kump al maunah
ni. Suratkabar pula begitu banyak mengeluarkan macam2 olahan2 N gambar2, tapi
ditertawakan pula oleh mereka2 yg mempunyai pandangan yg lebih tajam!
Nampaknya media kroni keparat ini memerhatikan juga lukiran2 di internet,
maka mereka kena tambah gambar2 utk menyakinkan lagi pembaca, tetapi kebodohan
mereka terserlah apabila semakin byk keraguan timbul akibat gambar2 tersebut.


Antaranya ialah mengapa gambar tali gantung pada durian sebegitu rendah - nak gantung org kerdil ke? Atau longgokan2 senjata - boleh muat 3 pajero ke? Atau boleh diangkat 1/2 km dari jln masuk hutan oleh 15 orang ke? Ini bukan senjata kayu - tapi besi! Yg musykil gambar pajero2 itu masih belum kelihatan! Begitu juga gambar org yg berjanggut. Kalau kes2 lain wartawan sampai berhempas pulas nak ambil gambar2 sprt org2 yg dera org gaji, tapi dlm kes ini hanya gambar seorang dua aje yg dicetak - yg lain. Jangan2 mereka ni akan dibotakkan selepas electrocution sprt kes Sukma N Dr Anees? Atau media keparat ini hanya akan beri closeup selepas siri2 pengakuan nanti?

Zaman mahath1r merupakan zaman pengakuan bersiri. Ia dilakukan kerana Memali, N kemudian dilakukan kerana AI. Yg menarik pengakuan2 ini datang dari org yg BARU keluar sarang anjing belaka! Ada yg keluar botak, N ada yg keluar dlm keadaan didadahkan. Selain itu ada yg keluar tapi tak benyawa lagi! Kalau benyawa pun mungkin keluar lebam biji mata! Atau kulit jadi ashtray api rokok anjing2 ini macam di Memali. Atau kena pukul sampai lebam utk dibebaskan bila lebamnya hilang!

Yg lain2 macam Zahid Hamidi keluar sihat wal afiat - sebab ada pengakuan 'sukarela N ikhlas' yg akan dipentas nanti! Yg menghairankan, walaupun kempen anjing mesra telah dilancarkan, masih ada lagi anjing2 yg ganas N membaham sampai mati. Seperti biasa polis gagal menyelesaikan dgn segera kes2 jenayah polis sendiri dlm bukit puaka ini, tetapi aksi polis tiba2 begitu cepat pula memburu org2 dlm al maunah. Kes seorg reformis yg ditahan N mati dlm tahanan beberapa bulan dahulu sungguh menyayat hati. Polis anjing ini cuma tampal nota aje kat pintu suruh tengok mayat!

Kalau polis betul2 nak hapuskan ajaran sesat - tangkap PM dulu kerana sudah banyak bukti mulut mahath1r bukan sahaja menipu rakyat malah berusaha menutup penyelewengan sprt kes Abol Ha#san. Itu baru saja mulut mahath1r - belum masuk tangannya sekali yg asyik membaling batu dgn menyembunyikan tangan. Mengapa polis begitu berminat dgn buku karut khalid jafri sampai tilamnya sekali diangkut saban hari, tapi sampai sekarang tak angkat kaki bila mahath1r sendiri yg menyalah gunakan kuasa?

Anjing2 ini nampaknya sukar ditewaskan dengan senjata besi. Namun demikian sehebat2 anjing, ada juga kelemahannya. Keganasan2 anjing ini akan berakhir juga tetapi bukan dgn senjata yg kita nampak macam kat balai atau kat bukit tu, tetapi dgn senjata2 yg kita tidak nampak. Ia tidak akan berfungsi kalau kita sekadar menyimpannya macam perhiasan - tapi ia perlu dicampak keseluruh pelusuk dunia. Kalau mereka kelihatan menang dgn buku karut songsang lagi sesat itu, masakan kita tidak boleh menang, apalagi kalau buku yg kita pegang adalah buku yg tidak ada walau sedikit pun kesongsangan N kesesatannya (ie Quran). Buku inilah yg telah berjaya membunuh beribu2 setan2 dlm badan manusia, malah anjing2 liar pun berjaya dijinakkan dgn buku yg sama juga. Bukan sahaja anjing, malah api yg panas pun bisa menjadi sejuk!

Akan tetapi tidak semua yg membaca akan mendapat emas di dalamnya. Dosa2 N sikap dalam diri kitalah yg membuat kita gagal membuka kunci utk mendapatkan emas2 N senjata2 yg ajaib ini. Sebab itu ramai org tak nampak N tidak jumpa sedangkan mereka ada mata N tidak buta N ada lampu terang benderang di luar sana. Sebabnya ialah hati mereka sudah buta.....hanya ilmu yg akan dapat mencelikkannya!

Sekian N Selamat Berjuang!!

Link Reference : Inspektor ATM?