Laman Webantu   KM2A1: 2454 File Size: 2.2 Kb *Re: Fwd Cerita Inspektor
By web aNtu

12/7/2000 2:17 am Wed

Nampaknya kuat juga teori aku ni..... iaitu ada dua kumpulan terlibat. Satu yg memang sudah plan, dan satu lagi yg tak tahu kepale cerita (yg berserban).

Apabila gang 'SIAL' lari ke Bukit (N bagi hint mudah sprt pajero N tembakkan2 bising), maka mudahlah mereka ditemui. Gang ini tahu ada kumpulan almaunah di bukit ini, maka mereka ke sana supaya mereka dapat ditangkap bersama dgn almaunah yg tak tahu kepale cerite.

Mengenai yg mati itu, mereka ini adalah org2 yg TIDAK dirancang utk berada dlm operasi ini. Oleh kerana mereka tahu rahsia sebenar "ie WHATS GOING ON" - mereka dibunuh. Logiknya polis atau tentera tak akan hantar org bukan Islam utk pergi periksa kegiatan2 macam ni. Jika rahsia ini terbongkar - mahath1r kena letak jawatan!!

####
Maklumat daripada dua orang Inspektor yang terlibat dalam operasi RAW di Bukit Jenalik, Sauk, Kuala Kangsar.

Inspektor Pertama menyatakan kumpulan perampas terbahagi dua, iaitu kumpulan seramai 15 orang yang mengepalai rampasan senjata di Banding dan Pengkalan Hulu, manakala selebihnya yang menunggu di Bukit Jenalik. Kumpulan 15 perampas dikepalai oleh mereka yang tiada kaitan dengan Kumpulan Al-Ma'unah.

Setelah kumpulan pertama melakukan rampasan, mereka pergi ke lokasi Bukit Jenalik di mana kumpulan Al-Ma'unah sebenar sedang mendalami ilmu agama secara pondok dan bersunyian. Setakat itu maklumat yang beliau tahu dan beliau menambah pandangannya sendiri, ia didalangi oleh kumpulan politik dalam negara.

Maklumat dari Inspektor kedua, beliau menyatakan tidak percaya sama sekali rampasan itu satu peristiwa sebenar berlaku. Bagaimana pun anggota polis dan tentera di sekitar yang mengepung Bukit Jenalik telah membuat perisai terdiri kanak-kanak dan isteri anggota kumpulan Al-Ma'unah untuk mengelakkan mereka ditembak oleh anggota perampas yang bersenjata.

Hanya setakat itu maklumat diperolehi.

Link Reference : Inspektor ATM?