Laman Webantu   KM2A1: 2448 File Size: 2.7 Kb *Re: Fwd teori - FGR
By web aNtu

6/7/2000 12:58 pm Thu


a#salamualaikum!
Analisa ini adalah kajian dari permerhatian dengan inseden yang berlaku

1. Pos pertama di ceroboh pada pukul lebih kurang 2.00 pg. dan pos kedua berlaku ceroboh pada pukul 4.00 pg. jarak kedua tempat lebih kurang 25 km. laporan polis pukul 5.00 pg. Pos pertama dengan balai polis terlalu hampir..cuba lah analisakan..bagaimana lemahnya pertahanan diMalaysia..Adakah
ini gimik dari mamak kutty untuk memperkenakan parti Pembakang..

2. Seandainya penyamum itu adalah perompak..pasti semua senjata itu sudah dijual ataupun sudah diedarkan..dan merekapun sudah beredar jauh dari kawasan rompakan. kalau mereka itu pengganas sudah pasti mereka sudah lari ke sempadan Thai kerana pos pertama dengan sempadan lebih kurang 5 Km. tetapi yang peliknya mereka lari kebelakang iaitu di sauk..berhampiran kuala kangsar..dan berkubu di sana ..saje nak jerat tengkok..

3. Prosedur untuk memeriksa sejanta adalah ketat..terpaksa melalui beberapa pintu, walaupun tengah malam..kalau orang atas pun datang, maklumat mesti diberitahu kepada pegawai yang pemerintah kem.. keadaan ini nampak seperti
lakonan yang sengaja di adakan..

4. Akhbar malaysia terlalu cepat membuat laporan dengan detail sekali, tanpa merujuk kepada pegawai pemerintah kem berkenaan, mana pergi pagawai tersebut, adakah ini, sudah di rancangkan terlebih terdahulu..

5. 3 pajero termasuk 15 orang, secara logiknya di mana nak letak senjata sebanyak 165 laras termasuk senjata kereta kebal seberat 12kg. dengan berpuluh-puluh peluru..

6. Tanpa usul periksa,tanpa laporan yang detail mamak kutty membuat laporan ada unsur politik..pada hal pihak tentera belum buat laporan..mamak kutty sudah buat terlebih dahulu.. ini sudah menghina angkatan tentera..

7. Kalaulah ada orang nak rampas kuasa...bukan begitu..tak bijak..mereka akan terus..merampas tak ade warning lagi.. seperti di FIJI..

8. Laporan banyak bercanggah...


Rakyat malaysia mari kita berfikir,....ini agenda orang yang muflis kuasa


dulu UMNO sekarang BA