Laman Webantu   KM2A1: 2443 File Size: 10.4 Kb *



Royalti ke Ang Pow?
By Kubang Pasu

2/7/2000 12:12 am Sun


a#salamualaikum wr wbth,
Saudara/i pejuang kebenaran dan keADILan sekelian,

Semakin didedahkan segala pekung dan kudis kudis buta Mahathir semakin itu juga berhala puaka ini menampakkan ‘puakanya’ yang berupa dendam kesumat, keangkuhan dan kurang ajar yang teramat sangat terhadap sesiapa sahaja yang dianggap boleh menjadi penghalang cita cita dan nafsu syaitannya.

Semakin itu pula para pemimpin Parti Kebangsatan UMNO menjadi barua dan pak turut, para pegawai pegawai tinggi polis pula turut kecut "manhood"nya dan membacul berselindung di sebalik uniform yang segak dan bergaya dengan penuh paku dan bintang di bahu, mereka hanya berani menunjukkan taring dan ganas dengan rakyat bawahan yang ingin menuntut keADILan dan kebenaran untuk seluruh rakyat dan keturunan di negara ini. Mahkamah pula sudah laksana kandang babi yang penuh dengan najis najis dan hakim hakim pula merupakan babi babi yang berpenyakit tiada ubatnya kecuali digalikan lubang dan dikambuskan kesemuanya untuk menyelamatkan negara. Media media ma#sa yang kononnnya professional dan beretika kini hanyalah bagai tunggul reput dan makanan basi yang menanti untuk diterajang dan dihumbankan ke longkang saja.

Gila Mahathir Laknatullah semakin merebak dan membahayakan seluruh rakyat di negara ini kerana di dalam keghiarahannya untuk terus berkuasa dia sekarang bukan sahaja berani melaga lagakan rakyat dengan penghinaan terhadap Islam, Rasulallah SAW dan hasutan hasutan perkauman malah telah berani menceroboh ke dalam isu royalti minyak yang telah dipersetujui oleh Petronas. Dia dengan tidak bermaruah dan memperduli samada kenyataannya itu akan lebih menaikkan kemarahan rakyat Terengganu khasnya atau rakyat negara ini amnya atau semakin menelanjangkan dendam kesumat dan "vandetta"nya terhadap PAS. Apakah Mirzan, lebih layak untuk mendapat ‘ang pow’ daripada Petronas berbanding negeri Terengganu di mana minyak dan gas diperolehi? Apakah juga Vincent Tan, Ting Pek Khiing, Eric Chia, dan Ananda yang lebih patut diselamatkan daripada rakyat marhain di Terengganu? Malahan, secara logiknya negeri Kelantan juga wajar diberikan royalti kerana sesetengah telaga minyak tersebut juga berada di perairan negeri Kelantan, terutama di kawasan "Joint Development Area" (JDA) di sempadan perairan Malaysia Thailand. Apa alasan Mahathir dan pemimpin BN tentang perkara ini? Adakah YAB Tok Guru Datuk Hj. Nik Aziz merayu rayu minta simpati tentang itu?

Paling dungu dan bahlol ialah Shahidan Ka#sim, tak cukup dengan kegiatannya menyeludup beras beras Siam atas nama Bernas, hendak menyibuk tak tertu pasal pula si mala’un ini. Kalau dah "desperate" sangat nak buat duit, tadahlah tempurong minta sedekah ke seluruh negara atau lacurkan diri macam Azizan Abu Bakar, mengaku diliwat oleh DSAI, pasti masuk juga beberapa juta, cepat Shahidan… kes dah dekat nak selesai ni! Maka bertambah tambahlah senarai MB/ KM bahlol, dungu dan samseng di dalam UMNO. On the hindsight Shahidan ini seorang peminat setia laman laman reformasi di Internet, kerana beliau menggunakan segala maklumat maklumat dari laman laman tersebut yang mendedahkan tentang ‘hubungan kasih mesra lagi teramat kamceng’ di antara Ketua Hakim dengan VK Linggam, makanya digunakan khidmat VK Linggam untuk menyaman Petronas atas isu royalti tersebut. Cewahhhh….. Shahidan ada peluang menang besar, you ! apa tidaknya, pakai loyar (buruk) yang berbulan madu dengan Ketua Hakim, yang selama ini tidak sekali pun pernah kalah di dalam kes kes yang dikendalikannya samada sebagai "defendant atau pun plaintiff" malah diberitakan terdapat seekor hakim beruk yang dengan segala arif dan bijaksananya telah bermurah hati meminta VK Linggam sendiri yang menuliskan hukuman ! Bolehland lah katakan...! Shahidan...., you pick the right man for the right job, man, and to Petronas, bawa loyar dari langit pun kalah, baik negotiate settle outside court je lahhhhh!

Mahathir patut sedar diri bahawa wang rakyat yang diusahakan melalui Petronas telah banyak digasaknya seolah olah ianya wang Mohammed Escandeer Kutty, pendatang paria dari Kerala ke Malaya yang untung menjual kain dan batu cincin serta duit bunga daripada hutang hutang pelanggannya di Alor Setar satu ketika dahulu. Hasil wang itulah mamak Mohammed Escandeer Kutty yang bercawat kain putih membela Mahathir yang kalau dibiarkan nescaya Mahathir akan jadi peminta sedekah di pasar ikan Seberang Perak. Terbukti kini ang pow dan duit raya yang diberikan kepada kesemua anak anaknya dan kroni suku sakatnya adalah daripada wang rakyat tersebut yang sedikitpun tidak berani ditegur oleh sesiapa kecuali DSAI. Hari ini kita terdengar lagi Mirzan meminta ang pow yang entah ke berapa kalinya untuk menyelamatkan syarikatnya Dataprep pula, apa reaksi Mahathir, pemimpin UMNO, BN dan kabinet? Siapa yang bertelur berani menegurnya? Grenti lulus tanpa banyak soal, kerana pada Mahathir, selagi seluruh rakyat Bolehland masih memilih BN, memuja UMNO, media ma#sa menjadi pekak dan bisu dan polis polis menjadi dayus dan bacul, selagi itulah "AKU BOLEH BUAT APA SAHAJA DI BOLEHLAND!".

Cepat, Betul, Mesra..., Sedia Berkhidmat..... Ptuiiiiiii! Slogan yang hanya layak untuk rancangan kuiz TV atau peraduan teka bola sajalahhhhh! Polis Bolehland ini hanya segak dengan uniform untuk bergaya dan mengurat di jalanan sahaja, namun etika, semangat dan jatidiri semuanya tersembunyi di dalam kocek, yang boleh dibeli walaupun dengan nilai sebungkus rokok! Apa yang nak diharapkan dengan anjing anjing di Bukit Aman itu selain daripada keganasan meraka terhadap rakyat yang dahagakan keADILan, kebebasan dan kebenaran tidak kira samada wanita, kanak kanak, orang orang tua dan sebagainya. Asal dengar saja jerit arahan Tuan Besar mereka, sepantas itulah anjing anjing ini menerkam dan meratah mangsa samada di dalam masjid atau di mana mana sahaja, demi tugas dan perutlah, katakan! Kita lihat sahajalah sekarang ini merata rata beratus ratus malahan beribu orang telah menanda tangani laporan polis supaya Mahathir disiasat seterusnya dibawa ke pengadilan, namun anjing anjing yang sama jugalah yang terus membatu, kecut telur dan menjadi dayus secara tiba tiba. Yang spesis SBnya pula bukan main bernafsu menyelinap di merata rata majlis majlis ceramah pembangkang dan rakyat, konon untuk mendapatkan maklumat yang berupa fitnah , hasutan atau ancaman terhadap keselamatan negara. Tetapi segala fitnah, hasutan, ancaman, ugutan dan penghinaan mahkamah yang terkeluar daripada mulut Mahathir dianggap sebagai fatwa, penawar atau pedoman yang wajib ditaati, walaupun kenyataan Mahathir itu jelas merupakan kenyataan yang menghina Agama Islam, memperlecehkan Rasulallah SAW, menghina mahkamah, hasutan, adu domba dan berbau perkauman. Pendustaan demi pendustaan itu tak payah diulaslah, terlalu banyak!

Kalau beginilah nilai maruah dan integriti pasukan polis dan mahkamah di Bolehland, tidak mustahil akan tiba satu masa di mana apabila anak anak gadis rakyat bawahan dirogol di tepi tepi jalan oleh suku sakat atau kroni kroni pemerintah sesuka hati mereka tanpa apa apa pembelaan terhadap mangsa atau perlindungan oleh undang undang di negara ini, contoh yang sudah pun terbukti di Melaka oleh bekas Ketua menteri UMNO sendiri, satu "tabek spring" kepada pDR.M dan syabas hakim hakim mahkamah yang "arif bijak bistari". Tetapi, apabila berlaku sedikit sahaja penguatkuasaan oleh Jabatan Agama ke atas penjenayah Agama Allah, maka melentinglah juak juak munafik yang diketuai oleh Abdullah bin (Badawi) Ubai bin Salol bin Bahlol! Dolah, you live as good as your namesake during the Jahilliyah! Hubayaa hubayaaaa, UMNO, munafik...dulu, kini dan selamanya...! Apakah kita sanggup mencagarkan masa depan Agama, negara dan keturunan kita di tangan manusia manusia munafik durjana ini semua?

Ingatlah wahai anjing anjing teringgi di Bukit Aman, KDN, mahkamah dan sebagainya, Mahathir sekarang ini hanya berpaut kuasanya kepada pasukan polis sahaja, hilang saja pautan itu, maka akan terhumbanlah Mahathir menyembah bumi. Justeru itulah sukacita diulangi seperti di dalam artikal artikal yang lalu bahawa sejarah telahpun menunjukkan iaitu tidak seekor pun diktator dan sekutu sekutunya tersemalat daripada hukum hukum kebenaran, Cuma masanya sahaja masih belum ditakdirkan oleh Allah lagi, Insyaallah tiba masanya, maka akan terjadilah sebagaimana yang berlaku di Iran, kelihatan mayat mayat jeneral Savak Shah Iran bergelimpangan bogel macam bangkai tikus yang keracunan di bendang. Bangkai Caucescue dan isterinya terkangkang dihumbankan ke longkang di Romania. Bangkai Najibullah diktator boneka Russia di Afghanistan tergantung, terjelir lidah dan tersembul biji mata di tiang lampu di Kabul umpama musang kena jerat. Marcos pula mampus dalam buangan dengan hinanya, hinggakan bumi Filipina pun tak menerimanya maka begitulah juga Kamal Attaturk yang begitu hebatnya lebih kurang Mahathir yang amat bencikan Islam, ulama dan Rasulalah SAW, sakaratil mautnya penuh dengan penderitaan dan mampusnya pula bangkai tidak diterima oleh bumi Turki.

Fikirkanlah, PAStinya sejarah Bolehland akan menyingkap dan merakamkan kisah kisah di ketika ini berdasarkan pilihan bijak dan berhikmah oleh kita sekarang. Untuk dirakam sebagai para mujahid yang menegakkan kebenaran dan suruhan Allah, ayuh bangunlah sekarang dan lakukan apa yang terdaya iaitu TANGKAP DAN SERET MAHATHIR KE PENGADILAN, Insyaallah dengan p***m*k dah tersembul keluar maka segala najis najis yang berpenyakit lain akan tentunya turut terpancut secara automatik, maka sakit perut dan sembelit pun akan hilang, aman rasa badan!

Diulangi...., ketahuilah BN, UMNO, PDr.M dan anak bini Mahathir, "it is Mahathir’s HEAD and of HIS LIEUTENANTS’ that we are after... may not be today, tomorrow or next year, but...one day, Insyaallah!" Ayuhlah, kembalilah kepada jalan Allah sebelum terlambat kerana dikhuatiri gelombang kebangkitan kebenaran sedang menghala ke arah ini dan andainya tiada perubahan daripada BN, UMNO, polis, mahkamah dan sekutunya, di ketika itu sejarah yang menimpa kesemua diktator diktator dan sekutu sekutu mereka tidak akan terkecuali berlaku pula kepada Mahathir dan sekutu sekutunya juga... Insyaallah!


ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR WALILLAHHIL HAMD.

~Kubang Pasu.