Laman Webantu   KM2A1: 2423 File Size: 2.4 Kb *R4mc patut belajar dari euro2000?
By web aNtu

22/6/2000 12:29 pm Thu


a#salamu 'alaikum wrbth:-

Kadang2 fedup juga - kita menulis bertahun2 di internet, tapi last-minute Mahath1r keluarkan cerita dahsyat2 utk menipu rakyat malaysia. Kita tidak boleh lagi berbangga dgn kuasa internet selagi kesedaran itu hanya berputar kpd org yg sama. Kita perlu org baru N teknik baru. Perjuangan atau liputan di internet saya rasa sudah lebih dari cukup - sudah ada macam2 laman sekarang, dari kartun, gambar2, komentar2, sedutan2 berita, analisis dll.

Apa yg mungkin kurang ialah 'kuasa' dlm artikel2 ini. Kadang2 artikel panjang tapi ia 'tidak berkuasa'. Tetapi ada artikel yg pendek tapi 'kuasa' N kesannya mendalam. Ada juga yg ringkas N padat, kemas N kuat, tajam N mendalam, dan menyentuh sesiapa yg mem'buka'nya i.e. gaya al-quran. Tidak kurang pula artikel2 yg membazirkan keyboard sahaja!

Memang dlm perjuangan sprt ini tulis sekadar yg terdaya.... yg penting biar masuk 'gol' tanpa offside. Tak guna sumbat gol dgn offside... sebab tak ada markah! Kadang2 org baru masuk padang bola pula yg dapat sumbat gol, tetapi striker yg pro tak dapat2. Mengapa N bagaimana?

Sebabnya tidak susah.

1- lawan tak kenal N tak boleh baca gerak geriatau style dia

2- lawan tak tahu kelemahan dia

3- lawan biarkan dia bebas

atau

1- dia dapat membaca apa yg org lain tidak dapat baca - ie kelemahan/kekuatan pasukan sendiri N lawan - N attack sebelah yg lemah.

2- dia keep low profile supaya org tak sangka dia pandai, tapi tidak mensia2 kan peluang bila bola itu muncul.

3- dia yg mencorakkan permainan, bukan dia dibuli oleh pergerakkan bola (isu semasa).

4- pasukan dia lebih team-work dari lawan.

Hmm.... mahath1r suka attack bhg2 yg boleh melemahkan penentangnya. Dulu ada gambar KuLi. Kemudian ada tilam. Lepas tu ada Murad dgn 3 bilion. Apa agaknya lepas ni?

Balik kpd badminton:-

Tapi yg menarik keluarga Sidek berjaya "menjatuhkan" ketua BAM itu melalui satu teknik yg ramai tak perasan .... cuba teka! (saya tak tuduh keluarga Sidek membuat konspirasi - ini analisa saya aje.... mungkin tak betul jadi jangan marah......)

Sekian N Selamat Berjuang!!