Laman Webantu   KM2A1: 2379 File Size: 1.7 Kb *Re: Dari mulut N dari polis
By tv3

9/5/2000 4:55 am Tue


a#salamualaikum/Selamat Sejahtera
Semua Pejuang REFORMASI,

Kami di tv3 telah membuat kajian dan sebulat suara berpendapat bahawa untuk menjawat jawatan sebagai seorang Polis (bukan BABI) memerlukan iman dan sifat TAQWA yang sungguh hebat. Maklumlah, apabila menyarung uniform, maka timbullah perasaan "Aku kuat", maka berbisik lah syaitan ketelinga anggota untuk segala kehendak nafsu serakah dipenuhi. Terjerumuslah ke kancah rasuah, arak, judi, zina dan sebagainya. Memang senang hidup sebagai kepala Mafia. Taburkan sahaja kepada "polis" perkara ini, bereslah dan mudahlah untuk menjalankan sebarang kegiatan, hatta, membunuh dan merompak.

Malang sungguh. Beberapa tahun yang lalu, pihak PEMADAM telah membuat satu kajian rambang akan statistik profile penagih dadah. Terbukti, sebilangan besar terdiri dari ANAK ANAK ANGGOTA POLIS!

Mengapa fenomena ini terjadi? Nah BABI BABI sekelian, lihat dan kajilah sendirian. Terus terang tv3 berpendapat bahawa fenomena terjadi akibat anak anak di beri makan, dibesarkan dengan sumber HARAM. Ataupun anak itu terhasil dari air mani yang dibajakan dengan makanan dari sumber yang haram.

Memang, tv3 tidak mengharap bahawa hakikat ini boleh difaham atau diterima oleh BABI BABI sekelian, khas yang cetek pengetahuan agama. Atau, walau pun mendalam didalam bab agama, ilmu nya berasal usul dari Uztaz Al-Mahafir'aun, dan bermazahabkan Mid Man atau Mid Nal! dan bukan dari al-Quraan dan Hadis. Terpulang! Kami di tv3 hanya "....Berepesan pesan kepada yang HAQ!"