Laman Webantu   KM2A1: 2362 File Size: 1.7 Kb *Lagi Keputusan Terkini Mahkamah
By tv3

28/4/2000 5:51 am Fri


a#salamualaikum/Selamat Sejahtera
Semua Pejuang REFORMASI

tv2 adalah satu satunya rakyat korporat yang amat menjaga keluruhan undang undang, atau bahasa mat salleh, "Law abiding corporate citizen". Sebab itu lah tv3 memandang berat akan keputusan mahkamah didalam kes DSAI. Sebenarnya, tv3 tak rela hakim hakim yang bijaksana sekelian merugikan masa masing masing membuat pengumuman. Lagi pun rakyat semua dah tahu pun keputusan. Itulah sebabnya pengumuman berikut.

Kes Rayuan Memohon Fir'aun ke Mahkamah

Keputusan - TOLAK. Alasan, kerana Fir'aun sungguh sedih dan kecil hati kerana DSAI memnggilnya TIKUS. Tambah ketua hakim beruk Lamin lagi, "Lagi pun kita tak suka kalau TIKUS datang kemahkamah. Takut mereka membiak dan membaham bahan yang disimpan dimahkamah beruk ini!"

Kes Liwat

Keputusan - BERSALAH. Alasan, hakim kera Ripin Joker, mengulas panjang lebar tentang keputusan yang akan diberinya. Malang kesemuanya tak masuk akal. Hujjah yang paling boleh diterima akal adalah, 1."Tak mungkin Umi Felda bohong, sebab dia masih DARA. Takkan lah DARA setua itu nak bohong!", dan, 2,"Oleh kerana Babi Babi tak check lubang j***r Azizan sehingga kehari ini, ini bukti kukuh yang dia dil***t. Kalau tidak mesti depa dah check"??????

Nota: Hujjah No2 jangan layan sangat. Kami di tv3 pun tak faham!!!!!!!
kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah................

AND THE JOKE IS ON ALL OF US MALAYSIANS !!!!!!!