Laman Webantu   KM2A1: 2319 File Size: 8.0 Kb *UMNO: Parti atau Paria?
By Kubang Pasu

25/3/2000 7:13 pm Sat


a#salamualaikum wr wbth,

Ukhuwwah yang dikasihi sekelian,

Kini Mahathir cuba nak "divert" attention semua rakyat daripada Sanggang dan pemilihan parti Kebangsatannya dengan cuba pula untuk menyeret Raja Raja agar bergelumang dalam SHITnya. Sejak bilakah Parti Kebangsatan sedar masih ada lagi peranan Raja Raja Melayu, sejak bila pula Parti Kebangsatan sedar orang orang Melayu sudah berpecah dan sejak bila pula Mahathir menjadi wakil atau jurucakap Raja Raja Melayu?

Menyedari bahawa Parti Kebangsatan hari ini telah dipinggirkan dan dalam keadaan amat terhina sekali maka pimpinan mereka pun mula untuk mengheret Raja Raja Melayu kononnya raja rajalah yang sepatutnya berperanan menyatukan orang orang Melayu. Parti Kebangsatan kini amat nyata "desperate like hell" kerana golongan yang tinggal setia di dalamnya hanyalah terdiri daripada tunggul, patung dan haiwan haiwan yang paling jijik daripada anjing anjing kurap dan serigala serigala ganas di samping beberapa ekor babi tunggal, kera luku dan lembu mandul! Parti Kebangsatan hari ini hanya berstatus PARIA sahajalah, tanya Samy Vellu kalau tak percaya.

Mahathir "with his usual antics" memberikan kenyataan bahawa secara CONCENSUS nya Majlis Raja Raja bersetuju menangani masalah perpecahan orang Melayu yang disebabkan oleh fahaman politik. Apa Mahathir ingat rakyat negara ini sedunggu dan sebahlul orang orang Parti Kebangsatan ke? Jelas sekali segala apa yang keluar daripada mulut haiwan ini adalah dusta semata mata. Sifat munafiq yang "absolute" cukup nyata sekali yang sudah menjadi amalan dan darah dagingnya selama ini.

Apa yang hendak dihairankan dan dikesalkan dengan pepecahan Melayu? Al Quran dinuzulkan sedikitpun tidak menyatakan tentang penyatuan bangsa, tetapi penyatuan akidah tauhid yang semata sematanya untuk Allah. Sebagai Islam, kita hendaklah bersatu ke jalan Allah, ibadat, amalan, hidup dan mati kita hendaklah segala galanya untuk Allah. Kita sering memohon "siraatul mustaqeem", iaitu jalan orang orang yang Allah anugerahkan nikmatNya BUKAN jalan mereka yang dimurkai dan BUKAN pula jalan mereka yang sesat, yang kita ikrarkan sekurang kurangnya 17 kali sehari semalam di dalam solat kita. Maka dengan itu sebarang pertubuhan, kelompok, kumpulan atau organisasi yang tidak berdasarkan Islam, yang mendustai Al Quran dan Hadis sebagai panduan adalah WAJIB kita pisahkan, tolak dan tentang dengan apa cara jua pun. Dengan itu penyisihan dan perpecahan yang HAK daripada yang BATHIL adalah cukup relevan. Mana mugkin orang orang Islam yang muttaqeen menjadi hamba cacai kepada golongan fasik atau munafiq atau kuffar tersebut, "whoever they are". Bukan sekadar kepada orang orang Melayu sahaja malah sesiapa juga yang mengakui Islam, mesti pecahkan diri mereka daripada kelompok jahilliyah tersebut.

Boleh, untuk bersatu, iaitu dengan menumpaskan dan menghapuskan golongan jahilliyah ini sama sekali, terutama bapa munafiq terunggul yang bernama Mahathir berserta kuncu kuncunya hatta fosil mereka pun mesti dihapuskan juga serta kembali menegakkan Islam sebagai cara hidup dan pentadbiran. Itu sebenarnya peranan Raja Raja Melayu, bangkit bersama sama dengan rakyat dan kembalikan HAK HAK Allah pada tempatnya bersesuaian dengan kedudukan Raja Raja sebagai ketua Agama di negara ini. Kalau sekadar pandai berjudi, usung betina, samseng dan sapu hasil mahsul negeri, dalam parti Paria pun ramai, perangai macam itu samalah seperti pemimpin pemimpin mereka, 2 X 5 sahaja, malah tangan raja raja yang berperangai sebegini, tak layak di cium pun, grenti hancing punya!

Orang Melayu sebenarnya tidak perlu sedih atau kecewa dengan perpecahan Melayu, kerana apa ada pada bangsa kalau sesuatu bangsa itu menzalimi diri mereka sendiri, kurang ajar terhadap Allah dan menghina Rasulallah SAW. Sejarah telah menceritakan bahawa Allah telah membinasakan beberapa kaum dan bangsa terdahulu kerana kezaliman dan kebiadapan mereka terhadap Rasul RasulNya yang terdiri daripada kaum dan bangsa mereka sendiri, dan andai kata junjungan besar Nabi Muhammad SAW tidak memohon kepada Allah agar ummatnya tidak dibinasakan, tidak mustahil bangsa Melayu Bolehland kini sudah dibinasakan dan besar kemungkinan Bolehland telah terlungkup dan hancur di atas kezaliman, kebiadapan dan keangkuhan para pemimpinnya terhadap Islam itu sendiri dan dibiarkan serta disokong pula oleh rakyat rakyat negara itu.

Betapa parianya mereka, apabila pemimpin mereka sendiri menunjukkan isyarat lucah di khalayak ramai, tiada sebarang tindakan daripada pihak polis, malahan TPM merangkap Menteri KDN sendiri pula yang membela kononnya si Adnan Samseng kena "provoke", bukankah ini alasan yang sama diberikan ketika Rahim Noor membelasah teruk DSAI di Bukit Aman dahulu? Apakah menjadi dasar Kerajaan Bolehland bahawa sesiapa sahaja di pihak pemerintah bebas melakukan apa saja bentuk jenayah terhadap orang lain dengan alasan kena "provoke"? Kalau inilah perangai dan sikap pimpinan paria ini, apakah mustahil satu hari nanti seorang menteri, pegawai polis atau pegawai kanan pengampu paria merogol anak gadis kita di tepi jalan pun tidak akan ada sesiapa yang berani mengambil tindakan atas alasan perogol itu kena "provoke", bukankah contoh awal sudah ditunjukkan oleh Rahim TC, bekas Ketua Menteri Melaka itu? Hingga sekarang bebas sebebasnya. Apa kata sekiranya Rafidah pula di "provoke" kali ini, tidak salah pula kalau dia selak kain atau bajunya untuk tatapan umum, bukan? Dollah tolong bagi komen sikit……

Kalaulah "f****ng sign" ini dilakukan oleh penyokong BA (bukannya pemimpin pun), sudah PAStinya semua akhbar, media, TV seluruh negara akan canangkan 24 jam tanpa henti henti dengan segala tafsir, komen, kutuk dan kesalan. Semua lapisan masyarakat, keturunan, kaum, golongan dan sebagainya akan ditemu ramah, masuk TV live pula segala temuramah dengan kanak kanak tadika, golongan orang buta, bisu, orang gila, orang nyanyuk, orang sakit kat hospital, pendeka kata sejam berita TV3 suku dan lain lain saluran itu grenti buat liputan khas "Ekslusif" untuk membelasah lawan. Inilah tradisi membela rakyat atau tradisi mengkhianati rakyat? Tetapi apakan daya, si Adnan Samseng pemimpin paria negeri yang buat sial, maka buta, tuli, pekak dan bisu macam patunglah kesemua saluran media Bolehland, bimbang kemurkaan Mahafiraun, takut tak ada rezeki. Siap kau Adnan, kalah BN di Sanggang, pasti kau pun dipanggang, "just watch out who will get f***ed!"

Kita semua sebagai rakyat biasa yang hanya berpeluang bersuara pada hakikatnya cuma sekali setiap lima tahun (itu pun kalau SPR tak menipu). Tetapi Alhamdulillah, rakyat rakyat di Sanggang sekali lagi diberikan peluang oleh Allah untuk membuktikan samada ketaatan mereka masih PARIA dan mahu bertuankan si bapa munafiq itu atau sudah bersedia untuk merintis jalan ke arah mengembalikan HAK HAK Allah pada tempatnya, sama samalah kita lihat apakah masih terdapat semangat kepahlawanan dan pengorbanan Dato Bahaman, Tok Gajah dan Mat Kilau di dalam jiwa rakyat Sanggang. Apakah kain batik/pelikat sehelai, sejadah sekeping, beras sekampit, gula sekilo, telekung sepasang dan biskut kering setin menjadi penawar untuk terus menyembah Mahafiraun atau kebencian terhadap pendusta ayat ayat Allah, penghina Rasulallah dan pengkhianat negara yang akan dibuktikan oleh mereka pada 1 April nanti. Nasihat kepada semua pengundi pengundi Sanggang, Rasulallah pernah bersabda; "Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan kaum itu sendiri yang mengubahnya" dan "Tidak tergolong dalam umatku orang yang dipatuk dua kali daripada satu lubang yang sama". Insyaallah orang orang Sanggang tidak akan mempersia siakan kesempatan yang Allah kurniakan kali ini untuk memanggang BN di Sanggang, buktikanlah!


ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR WALILLAH HILHAMD!!!


al hakkir illallah
~ Kubang Pasu.