Laman Webantu   KM2A1: 2203 File Size: 8.4 Kb *Arak N Murtad - satu kisah fwd
By web aNtu

1/1/2000 6:04 am Sat

Komen:

Hari ini anda menyaksikan foto minuman2 arak yg dibawa semepna sambutan millenium dlm laman r4mc - soalnya SIAPA yg akan datang nanti? Kalau dibangsar tempoh hari org bernama melayu turut hadir - maka kali ini jangan terperanjat kalau muka macam melayu juga yg datang.

Manusia kalau dibuang kewarasan fikirannya akan menjadi seekor binatang atau lebih teruk dari itu. Arak adalah salah satu 'minyak' yg akan membuat "kereta" anda anda meragam N terbabas - samada anda mungkin luka N cacat sepanjang hayat atau anda melukai org lain, ataupun anda mungkin membawa SIAL kpd org2 yg anda paling sayangi tanpa anda sedari. Ada diantara sahabat2 kita yg mendapat anak yg cacat hasil daripada kesan arak yg dahsyat ini tapi kisah2 sebegini sukar utk kita temui di dlm negara yg suka mengiklan botol arak ini. Sepatutnya akbar2 'berpuasa' daripada menjaja N mempromosi sumber2 SIAL ini tetapi nampaknya mereka lebih mengutamakan keuntungan iklan sahaja.

Kalau anda tinggal berdekatan dgn lokasi2 sambutan millenium ini - jangan lupa membawa kamera N menangkap gambar2 manusia yg sudah hilang kemanusiaan ini dari jauh (zoom) - ataupun anda boleh menangkap N membilang berapa biji botol2 yg bertaburan keesokkan harinya setelah pesta ini selesai. Dulu rakan saya yg berkerja di DBKL pernah menemui coli, seluar dalam dll di atas padang dataran merdeka semasa membersihkan padang ini selepas satu pertunjukkan oleh artis2 melayu. Saiz, warna N keadaan pakaian2 ini yg bertaburan melambangkan saiz sipemakainya - iaitu org melayu!!

###########

Murtad semakin berleluasa

Nama saya Salleh bin Omar, nama kristian Joseph. Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India muslim dan mak saya orang Banting, Selangor.
Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah, Pondok Kg Pisang.

Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris.

Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas untuk orang melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).

Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia. Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita kristian seluruh Indonesia.

Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dariPerlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang malaysia, Singapore dan orang Filipina.

Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar $60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapore selama 1
bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapore. Beliau juga adalah bekas Tentera
Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong kristian Singapore. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua pendakwah bersama 6 orang kawan. Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit $1400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.

Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat. Jumlah kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia {Perak).

Cara hendak mengenali mereka
Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond(elaun satu hari$60.00)
Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam.

Di Kuala Lumpur - Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.

Cara-cara Berdakwah
Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal (asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum- 1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu.

Kewangan gereja $12.6 juta, sumber dari Sabah, Serawak , Filipina dan Singapore. Motorola adalah penyokong dakwah kristian ini (terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, Ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan kristian. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja.

Sekolah yang paling teruk dilanda kristian ialah Victotia Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah kristian- susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.

Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat.

Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru cina(pendakwah cina dibayar $165.00 sehari)

En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak $10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan kristian sedunia (sebagaimana tersebar diakhbar) 1982.

Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke NibongTebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib.

Punca terjebak dalam Kristian :
1. Desakan hidup
2. Kurang Agama

Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian.

Padri Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid .

Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk kristian di Melaka.

Target Kristian Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal.

Cara untuk masuk Kristian
Mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)

Beliau beri penerangan kepada 1. Polis Bukit Aman 2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam)
Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan kristian ini.

Seorang bekas padri Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah, Batu Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau sebagai padri dikenakan 4 syarat: 1. Tidak boleh hisap rokok
2. Tidak boleh minum arak
3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah 4. Tidak boleh kahwin.

Holy water Dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua padri Kamaruddin Hj Ahmad Dalam pada berdakwah kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk kristian iaitu, Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN KPD ORANG ISLAM KITA